MENU

Citrimax & Chromium - Étvágycsökkentő a természetből


Ár: 7 115 Ft
Kosárba

Az étvágy csökkentése komoly segítséget jelenthet a fogyókúrázónak. Eddig csak a központi idegrendszert izgató, gyógyszerként nyilvántartott, szintetikus szerekkel lehetett étvágyat csökkenteni – ezeknek azonban általában kellemetlen és egészségre ártalmas mellékhatásaik vannak. Szerencsére létezik egy anyag, amely hasonló módon, mégis természetes úton nyújt segítséget a fogyókúrázóknak. A Dél-Indiában és Thaiföldön honos Garcinia cambogia nevû növény gyümölcsének kivonata, a hidroxi-citrát (HCA) számos fontos folyamatot befolyásol, illetve szabályoz a szervezetben.

Mire jó a Króm?
teljes cikk elolvasása

A Króm hatásai:

Az inzulinnal együtt elengedhetetlen alkotórésze a szénhidrátanyagcserének. Segít a szervezetben eljuttatni a fehérjéket oda,
ahol szükség van rájuk.

A Króm hiánya következtében kialkulhat:

Cukorérzékenység, cukorbetegség (diabétesz), magas koleszterinszint, érelmeszesedés (arteriosclerosis), szívbetegségek, növekedési zavarok.

Mire jó a Króm?

Az inzulin króm nélkül nem képes kifejteni megfelelő hatását a szénhidrát-anyagcserében. A króm erősíti az inzulinhatást, serkenti a cukoranyagcserét, folyamatosan szabályozza a vércukorszintet, stabilizálja az energia-háztartást. Általában véve jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, konkrétabban: hozzájárul az aminosavak beépüléséhez, gyorsítja a fehérjeszintézist. Ennek következtében a szervezet gyorsabban regenerálódik, nő a teherbírása és a teljesítőképessége. A sportolók különösen a testépítők előnyösen alkalmazhatják a testzsír csökkentésére és az izomtömeg növelésére.

Jó tudni a Krómról:

Az öregedési folyamattal párhuzamosan és aktív sporttevékenység után csökken a króm mennyisége a szervezetben.
Az élelmiszerek feldolgozási folyamata során a króm 80 százaléka „eltűnik" az élelmiszerekből.
Fokozódhatnak a krómhiányos tünetek azoknál, akik sok egyszerű cukrot (finomított kristálycukor, szőlőcukor) fogyasztanak.
A króm pótlására a legalkalmasabb a biológiailag aktív forma, a krómpikolinát; étkezés előtt fél órával érdemes bevenni.
A krómadagolás a vércukorszint stabilizálása révén cukorbetegeknek - különösen a betegség kezdeti szakaszában - nagyon
hasznos lehet, de nem helyettesíti az inzulin vagy az antidiabetikumok adagolását. Ha egy cukorbeteg krómot is szed, szükség lehet a vércukorszint gyakoribb ellenőrzésére és a gyógyszeradagolás fokozatos módosítására, természetesen a kezelőorvossal megbeszélve. Króm szedése mellett sem szabad megfeledkezni az előírt diéta követéséről.
Sportolóknál a krómadagolás egyidejűleg csökkenti a testzsír mennyiségét, miközben fokozza az izomtömeget. Krómot nem szedő sportolók viszont ugyanolyan edzésprogram mellett valamivel kisebb mértékű izomnövekedést és sokkal kisebb mérvű
testzsírcsökkenést émek el.

Hidroxi-citrát (HCA) hatásai:
• Az étvágy visszaszorítás.
• A HCA – gátolva az úgynevezett lipogenezist – akadályozza az étkezéssel bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, így kevesebb zsír rakódik le a szervezetben.
• Energiaszint és glikogénraktározás. (A glikogén a keményítôhöz hasonló anyag, amely a szervezet igényeinek megfelelôen egyszerû cukorrá alakul át.)
• A HCA bevitele fokozza a szervezet saját hôtermelését étkezés közben – tehát a kalóriák elégetését –, vagyis a táplálékból kevesebb raktározódik el testünkben.

A hatás optimalizálása érdekében a készítményben a HCA-t krómmal egészítettük ki, melyek egymás hatását szinergikus módon erôsítik. A króm az inzulin hatásának elôsegítésén keresztül befolyásolja a szénhidrát-, fehérjeés
zsíranyagcserét. Biológiailag aktív formája a króm-pikolinát, mely kémiai formában kiválóan tud hasznosulni a szervezetben.


Kosárba Ár: 7 115 Ft

Összetétel:
250 mg
250 mcg (ebből króm 30 mcg)