MENU

Ginko XC - Ginkgo Biloba kapszula

Ginko XC - Ginkgo Biloba kapszula
Ár: 7 115 Ft
Kosárba

A Ginkgo biloba kétlaki, lombhullató fa, amely a páfrányfenyôk (Ginkgophyta) törzsének egyetlen máig fennmaradt faja. Mintegy 200 millió évvel ezelôtt, a földtörténeti ôskorban fejlôdhetett ki, ezért élô kövületnek is szokták nevezni. A növényvilágban egyedülálló, nincsenek közeli rokonai. Természetes élôhelye Kína, de népszerûségének köszönhetôen mára már szinte mindenütt elterjedt a világban. Az, hogy 150 millió éven keresztül szinte változatlanul fennmaradt, annak köszönhetô, hogy a jégkorszak alatt és után ez a terület mérsékelt éghajlatú maradt. Késôbb a kínai szerzetesek gondoskodásának köszönhetôen maradt fenn, mivel egészségre gyakorolt kiváló hatásai miatt szent faként tisztelték. A Ginkgo biloba hatóanyagai két csoportra, flavonoidokra és terpénekre oszthatók. A flavonoid csoport jelentôsebb hatóanyagai a kempferol és a kvercetin A terpén csoportba tartozó hatóanyagok közül a ginkgolid és a bilobalid a legjelentôsebbek. Ez a két hatóanyag csak a Ginkgo bilobában fordul elô. A ginkó flavonoidjai hozzájárulnak a keringési rendszer normál mûködéséhez, a megfelelô véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal történô ellátásához. Alkalmazása ezért különösen ajánlott idôsebb korban (idôskori agymûködés megfelelô szinten tartásának támogatása), fokozott leterheltség esetén, valamint olyan egyéneknél, akik gyakran tapasztalják a végtagok hûvösségét, nehéz felmelegedését. A fentieken túl a ginkó kiváló antioxidáns is, hatóanyagai védelmet nyújthatnak a szabad gyökök sejteket károsító hatásai ellen.

Az idő előtti öregedés megőrzése

Az emberiség történetében az élet meghosszabbításának keresése jóval korábbra nyúlik vissza, mint Ponce de Leonnak az örök ifjúság mitikus forrása utáni kutatása. Az utóbbi évtizedekben sikerkönyvek lettek azok a mûvek, amelyek az élet meghosszabbítása céljából vitaminok, ásványi anyagok, hormonok, gyógyszerek és egyéb anyagok szedését propagálták. Hogy ezek a tanácsok hatnak-e majdan az élettartamra, az még a jövô titka. De az öregedési folyamat lelassítására, az idô elôtti öregedés megelôzésére és az életminôség javítására szolgáló tanácsok józanok, értelmesek, és az elmúlt két évtized gyakorlatában máris bizonyítottak.

teljes cikk elolvasása

 

A jelenleg várható és maximális élettartam

Aszületéskor várható átlagos élettartam alatt az adott populációban az egyén által átlagosan élt évek számát, míg a maximális élettartam alatt az adott fajra jellemzô leghosszabb megérhetô idôt, a maximális életévek számát értjük. A statisztikai adatok szerint a felszínen úgy tûnik, hogy például az Egyesült Államokban lenyûgözô eredmények születtek a 20. században az életkilátások kiterjesztése terén. 1900-ban a várható élettartam mindössze 45 év volt. Jelenleg ez férfiaknál 71, nôknél 78 év (Magyarországon a férfiaknál 65,3 év, a nôknél 74,5 év). Azonban ha ôszintén és propagandától mentesen megvizsgáljuk, hogy minek is köszönhetô ez a növekedés, akkor az a lesújtó tény bontakozik ki belôle, hogy szinte teljes egészében a csecsemôhalál csökkenésének tudható be! A csecsemôhalál tekintetében korrigált adatok szerint az életkilátások mindössze 3,7 évvel javultak a 20. században! A maximális élettartam viszont változatlan maradt a század során. (Changes in U.S. Life Expectancy. Statistical Bull Jul/Sept (1994): 11–17.) Nem igazán szívmelengetô adatok, nemde?

Mi okozza az öregedést?

Erre a kérdésre a gerontológiai (az öregedés tudománya) kutatásoknak köszönhetôen gyorsan érkeznek a válaszok.
Az öregedésre vonatkozóan alapvetôen kétféle elmélet létezik: a programozottsági elméletek és a károsodási elméletek.
A programozottsági elméletek állítása szerint van egy beépített genetikai óránk, amelyik becsenget az öregedés kezdetekor, míg a károsodási elméletek szerint az öregedés a sejteket és a genetikai állományt ért károsodás következtében jön létre. Mindkettô igaz lehet. Úgy tûnik, az ilyesfajta nyilvánvaló kettôsségek ismétlôdnek a tudományban. Vegyük példának a fény kettôs természetét: a fény részecske is és hullám természetû is egyszerre. Nos, az emberi öregedés mind a programozott sejtélet, mind pedig a sejtkárosodás (programozott sejthalál, apoptózis) eredménye.

Ginkgo biloba páfrányfenyő kivonat

A páfrányfenyô - Gingko biloba fa (Lat. Salisburia adantifolia) a Föld legrégebbi élô fafajtája. Botanikailag se nem lombhullató, se nem tulevelu fa, hanem a Gingkocea fajhoz tartozik. Pontosabban a Gingkoacea család egyetlen túlélô faja. A páfrányfenyô több mint 200 millió évig követhetô visszafelé egészen a Perm-kor fosszíliáinak korába, és több száz millió évesen bolygónk legidôsebb fafaja. Ebbôl eredôen Charles Darwin „élô ôskövületnek“ nevezte. Az ázsiai térségben Istenek fájának nevezik a neki tulajdonított védôerô miatt.
A Gingko biloba az elmúlt évmilliók minden viszontagságát teljesen sértetlenül élte át. Betegségekkel és kártevôkkel szemben rendkívül ellenálló, sôt az egyes példányok akár 1000 évet is megélhetnek. Amikor 1945-ben Japánban, Hirosima felett ledobták az atombombát, egyedül egy Gingko biloba fa élte azt túl, amely egy évvel késôbb genetikai elváltozások nélkül ismét kihajtott. A fát e csodával határos jelenség miatt vizsgálták a kutatók, hatóanyagát pedig az orvostudomány szolgálatába állították. Manapság a páfrányfenyôt díszfaként ültetik, mivel ott is megmarad, ahol más fák gyorsan elpusztulnak. A Gingko a rovaroknak, a betegségeknek és a környezetszennyezésnek legjobban ellenálló fafajta. Emiatt gyakran ültetik a városokban, az utak mentén. Így a Ginkgo a hosszú élettel és a szennyezett környezettel szembeni ellenállással kapcsolódik össze. Érdekes megfigyelni, hogyan támogatja a hosszú életet, és segít nekünk megbirkózni egyre hanyatló környezetünkkel. A speciális ginkókivonat a legmodernebb eljárással készül a Gingko biloba fa leveleibôl. A koncentrátumot számos kivonási, elválasztási és surítési folyamattal állítják elô. A normális agymuködés alfája és ómegája a jó vérellátás. A vérellátás enyhe zavara már feledékenységet és a koncentráció csökkenését okozhatja. A vérkeringés tartós romlása a fejfájástól a szédülésig és a fülzúgástól az eszméletvesztésig okozhat panaszokat. A három percnél tovább tartó súlyos agyi vérkeringési zavar során az idegsejtek elhalnak, amely maradandó károsodást okoz.
A Gingko biloba javítja a vér áramlási (rheológia) tulajdonságait, amely így az agy oxigénellátását és ezzel annak teljesítményét javítja. A ginkólevelek standardizált 24%-os ginkó flavo-glikozidokat és 6%-os terpenoidokat tartalmazó kivonatának agyi keringési elégtelenség kezelésében tapasztalható hatását több mint negyven kettôs vak kísérletben vizsgálták. Kimutatták, hogy a Ginkgo biloba kivonata (GBK) az agyi keringési elégtelenség és a csökkent mentális teljesítmény következôkben felsorolt tüneteit jelentôsen mérsékelte: rövidtávú memória kiesése, szédülés, fejfájás, fülcsengés, éberség hiánya, depresszió.
Egy komplex, áttekintô tanulmányban több mint negyven, a GBK agyi keringési elégtelenség kezelésében játszott szerepérôl készült vizsgálatot elemeztek. Az elemzés eredményei szerint a GBK hatékonyan enyhíti az agyi keringési elégtelenség valamennyi tünetét, köztük a csökkent mentális muködés (senilitas) tüneteit is. A GBK-t összehasonlíthatónak találták azokkal a gyógyszerügyi hatóság (FDA) által jóváhagyott gyógyszerekkel, amelyeket az agyi keringési elégtelenségben és az Alzheimer-kór kezelésében használnak. Úgy tunik, hogy a Ginkgo biloba kivonata az agyi vérátáramlás, ezáltal a cukor- és oxigénfelhasználás növelésével feltételezhetôen enyhíti a „korral járó“ tüneteket, illetve hatékony védelmet nyújt kialakulásuk ellen.

A Gingko Biloba fő terápiás felhasználási területei:

 • agyi keringési elégtelenség
 • elbutulás (szenilitás)
 • depresszió
 • impotencia
 • a belsôfül mûködési zavarai (szédülés, fülcsengés stb.)
 • sclerois multiplex
 • idegi fájdalmak (neuralgia, neuropathia)
 • perifériás keringési elégtelenség (fájdalmas bicegés, Rayneaud-szindróma)
 • menstruáció elôtti tünetegyüttes (PMS)
 • a recehártya elfajulása (macularis degeneratio, retinopathia diabetica)
 • a véredények sérülékenysége

 

A Ginko XC ginkgo biloba kapszula

A Ginko XC egy olyan tablett ás készítmény, amely a Ginkgo biloba levelének kivonatát tartalmazza. A ginkó neve valószínűleg már mindenki számára ismer ősen cseng, hiszen jelenlegi készítményeink közül a Protect 4Life, a Mega Protect 4Life és a Senior Formula is tartalmazza. Vajon miért és kinek is lehet ideális a Ginkgo XC, ez az egykomponensű készítmény? Ennek megértéséhez első lépésben nézzük meg közelebbről, mit is tud ez a növény, amely ma az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített gyógynövény a világon.

teljes cikk elolvasása

A Ginkgo biloba kétlaki, lombhullató fa, amely sok szempontból különlegesnek tekinthetô. Hihetetlenül szívós, igazi túlélô, a kutatások szerint mintegy 200 millió évvel ezelôtt, a földtörténeti ôskorban fejlôdhetett ki. Megkövült lenyomatai arról tanúskodnak, hogy ôsidôk óta szinte változatlanul létezik. A ginkó a páfrányfenyôk (Ginkgophyta) törzsébe tartozik, mely törzset az egyetlen máig fennmaradt fajként képviseli. A növényvilágban egyedülálló, nincsenek közeli rokonai.

Ginkgo biloba hatóanyagai két csoportra, flavonoidokra és terpénekre oszthatók, a belôle készült kivonatokat erre a két alkotóra szokták standardizálni*. A ginkó flavonoidjai hozzájárulnak a keringési rendszer normál mûködéséhez, a megfelelô véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal történô ellátásához. Ez azért fontos, mert hatásuk kiválóan megmutatkozik az agymûködésben, a memória és a koncentrálóképesség javításában, az egészséges keringés fenntartásában és az egészséges sejtmûködésben. Alkalmazása ezért különösen ajánlott az idôskori agymûködés megfelelô szinten tartásának támogatására, gondolunk itt a korral együtt járó olyan kellemetlenségekre, mint például a feledékenység vagy a fülzúgás, melynek hátterében az agyi keringés élettani gyengülése állhat. A készítmény hasznos lehet fiatalabb korban is, fokozott leterheltség esetén (stressz, vizsgaidôszak, fokozott munkahelyi elvárások), illetve sportolók számára.

A ginkó emellett, keringésfokozó hatásánál fogva különösen ajánlható azoknak, akik gyakran tapasztalják (fôleg hidegebb helyeken, illetve hónapokban) a végtagok hûvösségét és nehéz felmelegedését. Fentieken túl a ginkó kiváló antioxidáns is, hatóanyagai védelmet nyújthatnak a szabad gyökök sejteket károsító hatásai ellen. Egészségre gyakorolt jótékony hatásait kihasználva jutottunk el arra az elhatározásra, hogy egy olyan készítményt fejlesztünk ki, ami egyetlen komponenst, a növény standardizált kivonatát tartalmazza, ráadásul a legtöbb piacon elérhetô készítményhez képest enyhén emelt dózisban. Sok olyan fogyasztó létezik, aki nem szeretne lemondani az eddig alkalmazott, jól bevált, kedvenc multivitamin vagy antioxidáns készítményrôl, ugyanakkor élvezni szeretné a ginkó jótékony élettani hatásait is. A készítményt elsôsorban nekik ajánljuk, illetve azoknak, akik magasabb dózisban szeretnének a Ginkgo bilobához hozzájutni.

Adagolás: 1 tabletta naponta
Egy doboz tartalma 90 db tabletta


Kosárba Ár: 7 115 Ft

Összetétel: