MENU

Slim Formula - A komplex étvégycsökkentő és testsúlycsökkentő tabletta

Slim Formula - A komplex étvégycsökkentő és testsúlycsökkentő tabletta
Ár: 9 775 Ft
Kosárba

A Slim Formula a fogyókúrázást, illetve súlyfenntartást elôsegítô étrend-kiegészítô tabletta, amely hatékony segítséget nyújt az ideális testsúly eléréséhez. Ennek fentartását veszélyezteti a jóléti társadalomban egyre szélesebb körben elterjedt kockázati tényezôk (mint például globalizált világ sikerorientált, versengô, stresszel teli életvitele, a vegyszerek, a mesterséges ízesítô-, tartósító- és festékanyagoktól hemzsegô, génkezelt, természetes tápanyagokban szegény, de annál „mutatósabb" csomagolásba bújtatott élelmiszerek).

A Slim Formula hatóanyagainak legfôbb feladatai közé tartozik a szervezet salaktalanitása, méregtelenitése, az emésztés és a bélmûködés serkentése, a folyadék-kiválasztása, a kötôszövet tehermentesítése és az anyagcsere fokozása. A Slim Formula tablettáinak illata és íze is megnyerô. Az összetételben szereplô gyógynövénykivonatok illóolajai kellemes illatot és ízt kölcsönöznek a terméknek. Ezek hatékonysága nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szívesen fogyasszuk.

Az elhízás következménye lehet:
• magas vérnyomás
• kóros vérzsírszint
• cukorbetegség
• általános érrendszeri betegség, mely mind a szívet, mind pedig az agy ereit érinti
• az ízületek túlterhelése miatt szinte bizonyos az ízületi kopások megjelenése vagy más heumatológiai  betegségek kialakulása.

A Slim Formula hatóanyagai megfelelô étkezéssel, testmozgással kiegészítve elôsegítik a testtömeg szabályozást, illetve testtömeg csökkentô étrend hatásosságát is kiválóan kiegészítik

A Slim formula hatóanyagai:

Zöldtea-kivonat:
A zöldtea hatóanyagai (koffein, EGCG) hozzájárulhatnak a szervezet energiatermelésének és zsíranyagcseréjének
növeléséhez. A zöldtea energetizál,fokozza a teljesítményt, ezért gyakori alapanyaga a testtömegcsökkentô étrendet kiegészítô termékeknek. Polifenol, E-, valamint C-vitamintartalma segíti a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta egyes káros hatások ellen. A Zöld tea, melynek a legmagasabb a polifenolszintje.
A polifenol kiváló antioxidáns. Emellett a zöld tea zsírégetô és termogenézist serkentô tulajdonságairól is ismert, miközben nem gyorsítja fel a szívverést. A termogenézis az a jelenség, amikor a szervezet fokozott hôtermelésre használja a kalóriákat és így többlet zsírt éget el.

Nopal – szúrós  fügekaktusz kaktusz
Pozitív hatással lehet a testsúly- és anyagcsere-szabályozásra, emellett a szervezet számára hasznos tápanyagokat, ballasztanyagokat is tartalmaz. A Nopal részt vesz a vércukorszint
szabályozásában, csökkenti a vérzsírok szintjét, enzimjeinek segítségével serkenti az egészséges emésztést, részt vesz a máj mûködésének szabályozásában és vastagbéltisztító, ezáltal általánosan harmonizálja az emésztôrendszer mûködését és a leírtak által jelentôs szerephez jut a testsúly szabályozásában.

L-karnitin
Kiváló „szállítórendszerként” a zsírsavmolekulákat a mitokondriumokba szállítja, amelyek a sejtek „energiaképzô
telepei”. Az L-karnitin részt vesz a sejtszintû zsíranyagcserében, valamint az energiatermelô folyamatokban, emellett elôsegítheti a megfelelô izommûködést, valamint hőtermelő anyag

Lecitin
A lecitin hozzájárulhat az agy és az idegrendszer megfelelô mûködésének fenntartásához.

Króm
Nélkülözhetetlen a zsír- és szénhidrátanyagcseréhez. Az inzulin hatásának elôsegítésén keresztül befolyásolja a
szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét. Emeli a glükóztoleranciát, segíti az inzulin vércukorszint-szabályozó hatását, ezáltal segítséget nyújthat kiküszöbölni a nassolás – különösen az édességek - utáni vágyat. A króm
ebben a vegyületformában kiválóan hasznosítható a szervezet számára.

Garcinia Cambogia
Hatóanyaga, a hidroxi-citrát (HCA ) étvágycsökkentô hatású. Gátolja a bevitt szénhidrátok zsírrá való alakulását, ezáltal támogatja a testtömegcsökkentô étrend eredményességét. A hidroxi citromsav elôsegíti a zsírok energiává alakulását, ezáltal is hozzájárulhat az egészségesebb, sportosabb életvitel sikerességéhez.

Édeskömény
Többek között gyomorerôsítô, szélhajtó, görcsoldó, általános anyagcsere-serkentô, vízhajtó és elhízás elleni tulajdonságairól ismert.

Kurkuma
Fokozza a májban az epe termelôdését, s ezáltal hozzájárul a tökéletesebb emésztéshez, és a bélrendszer tisztításához. A fokozott epekiválasztás csökkentheti a vér koleszterinszintjét, mert a koleszterin az epe egyik jelentôs alkotórésze, így amikor a máj epét termel, a fölös mennyiségû koleszterint használja el.

Étrend javaslat Slim Formula szedése mellé:

1. nap:
REGGELI: teljesôrlésû lisztbôl készült kenyér, vaj, paradicsom, tea
EBÉD: kelkáposztával rakott tengeri halfilé, gyümölcs
VACSORA: tejfölös túró, zöldpaprika, zöldhagyma, barnakenyér

2. nap:
REGGELI: natúr joghurt, magvas kifli, tea
EBÉD: zöldbableves pulyka hússal-zöldfûszerekkel, mákostészta mézzel
UZSONNA: gyümölcs
VACSORA: paradicsom saláta feta sajttal, fôtt tojással, pirított barna kenyér vajjal

3. nap:
REGGELI: zabpehely kása, friss gyümölcsökkel, mézzel, joghurttal
EBÉD: zöldségleves, sült csirkecomb, héjában sült burgonya, párolt káposzta
UZSONNA: gyümölcs
VACSORA: sárgaborsókrém, citromos-olajos vegyes zöldségsaláta, barna kenyér

Ne feledkezzünk meg a mozgásról sem! Ha nincs ideje rendszeresen edzôterembe járni, sétáljon naponta legalább 10–40 percet (tehát kondíciótól függôen, amíg a bôrpárolgás következtében enyhe nedvességréteg jelenkezik)!

 

A fogyókúra és fogyás titkai

Közeleg a nyár, egyre több ember akar mihamarabb megszabadulni a télen felszedett kilóktól, centiktôl. Szerencsére vannak, akik megfelelô módszereket választanak, de sajnos még mindig jóval nagyobb azoknak a száma, akik az ilyenkor megszaporodó, irreális hatást ígérô csoda(mód)szerek valamelyikéhez folyamodnak. Ennek sajnos elôre borítékolható eredménye, hogy a tiszavirág-életû siker után még több felesleges kiló kúszik fel, valamint az anyagcsere mûködése is alaposan próbára lesz téve.

teljes cikk elolvasása

Miért akar(j)unk fogyni?

Tavasz táján leginkább az esztétikai okok kerülnek elôtérbe, de fontos tudni, hogy a fölös testsúlynak az idô múlásával és a kilók számával egyenes arányban egyre komolyabb egészségügyi vonzatai is lehetnek. Az elhízás leggyakoribb következményei: a magas koleszterin és vérzsírszintek, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, keringési betegségek, emésztési problémák, mozgásszervi bántalmak, légzési nehézségek stb.; de a testi tüneteken túl az elhízás károsan hat a lelki életre is, önbizalomhiány, depresszió léphet fel. A plusz kilók emellett feleslegesen növelhetik egyes mûtétek kockázatát is. A népesség talán még soha nem volt ennyire kövér, mint napjainkban. A fejlett országokban a 60-as évek óta mára megduplázódott az elhízottak száma. Riasztó az a tény, hogy nem csupán a túlsúlyosok száma nô, az emberek egyre súlyosabban és egyre fiatalabb korban híznak el. (Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy Földünkön napjainkban 920 millió ember éhezik.)

A számok bűvöletében

A szakemberhez forduló, túlsúllyal küszködô páciens esetében az elsô lépés mindig a kórelôzmény (anamnézis) felvétele, emellett a testsúly, a haskörfogat, a testtömegindex (BMI) és a testzsír-százalék megállapítása. Ezek pontos ismerete mind-mind fontos tényezô a panaszok és a háttérben álló okok értékeléséhez, valamint alapját képezik a további lépéseknek, például a napi energiaigény kiszámításának. Elôfordulhat, hogy a nagy számok tünetként értelmezendôk, például bizonyos betegségek esetén (csökkent pajzsmirigymuködés, PCOS, Cushing-kór stb.), de vannak bizonyos gyógyszerek (szteroidok, depresszió elleni szerek, egyes fogamzásgátlók), melyek szintén testsúlygyarapodást idézhetnek elô. A megfelelô életmódváltással véghez vitt fogyás során nem csupán ruhaméretünk csökkenésével számolhatunk. Kedvezôen alakul a vérnyomás, stabilizálódik a szénhidrát-anyagcsere, ideálisabbak lesznek a laborértékeink és nagymértékben javul életminôségünk is.

A siker alapjai

Talán az a legfontosabb, hogy a pácienssel el kell fogadtatni: nem kúrákkal, csodaszerekkel, hanem életmódváltással érhetô el a kívánt eredmény. Vegyük kezünkbe magunk a sorsunkat, és – ha másképp nem megy – szakember segítségét kérve sokkal könnyedebben, hatékonyabban és olcsóbban érhetjük el a kívánt eredményt. Csakhogy ez a csodákat ígérô termékekkel/kúrákkal szemben lényegesen több feladattal jár, ezért fel kell készülni arra, hogy mindezekért magunknak kell majd megdolgoznunk, továbbá nagyfokú önkontrollra és ôszinteségre is szükség lesz. (Annál jobban fogjuk majd becsülni az eredményt!) A szakszeru testtömegcsökkentésre irányuló kezdeményezések elsô lépése mindig fizikális vizsgálat, ami magába foglalja a mérlegelést is. Tapasztalatból tudom, hogy a páciensek szinte kivétel nélkül idegenkednek a testsúlyuk ilyen szintu kontrollálásától, még a vérvétellel járó kellemetlenségeknek is szívesebben alávetik magukat, mintsem hogy mérlegre álljanak. Egy nemrégiben elvégzett tanulmány szerint* a nôbetegek 76%-a (!) tesz valamilyen negatív megjegyzést a mérlegelés közben. Ennek megvan az a sajátos üzenete, hogy a mérlegelés során kénytelen a beteg leginkább szembesülni azzal, hogy az adott problémáért ô is felelôs. Sokszor találkozunk „magyarázkodó“ pácienssel, aki a kudarc okait rendszerint külsô körülményekben keresi. (Rossz a mérleg. Nem én vagyok a hibás, ez genetika. Ez nem zsír, csak vizesedem. Stb.) Ezek az emberek különös odafigyelést igényelnek, mivel esetükben a legnagyobb a veszélye annak, hogy rossz irányba terelôdjenek, például a struccpolitikát válasszák, esetleg laikusok tanácsait kezdjék el követni, nemegyszer még nagyobb veszélybe sodorva ezzel magukat. Fontos megjegyezni, hogy nem pusztán a páciens, de a kezelô motivációja is sarkalatos pont. A kommunikáció nem megfelelô irányba való terelôdése (például amikor a páciens testsúlyát „bemondásos alapon“, mérés nélkül rögzítik), a bizalmatlanság, az idôhiány, az empátia hiánya mind-mind olyan faktorok, melyek az egész kezelés sikerét veszélyeztethetik. Kellô tapintattal és diszkrécióval kell tehát „mérlegelni“ mindkét oldalról.

Kinek higyjünk?

Mégis merre induljon egy életmódváltás mellett elkötelezett túlsúlyos? A válasz bizony sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk. A fejlett országokban 1968 és 1972 között 70%-kal (!) nôtt a fogyókúrával foglalkozó hirdetések száma**. Képzeljék el, mi lehet napjainkban! Minél többen híznak el, annál több fogyókúrára berendezkedett vállalkozás próbálja kiszolgálni az arra fogékony réteget, viszont minél több a lefogyással kecsegtetô ígéret, a populáció annál inkább elhízik. A serdülô lányok 41%-a legalább egyszer fogyókúrázott már, 28%-uk többször is***. A fogyókúrák, különbözô kezelések végeláthatatlan sorát végigjárják, miközben tönkreteszik a bôrüket, idegrendszerüket, és ami a legfontosabb, az anyagcseréjüket is. A trendek ismeretében ezek a fiatalok felnôttkorukra nagy valószínuséggel el fognak hízni. Egyre inkább igaznak tunik az eredetileg viccesnek szánt mondás: „A totális elhízáshoz vezetô út fogyókúrákkal van kikövezve.“ Megtippelni is lehetetlen tehát, hogy hányféle hirdetéssel találkozhatunk nap mint nap, ráadásul olybá tunik, a fogyókúrás témákkal foglalkozó személyek közül az igazi szakemberek egyre inkább kiszorulnak, ellentétben híres médiaszemélyiségekkel, sztárokkal, akikkel gyakran találkozhatunk a médiában. Orvoshoz, dietetikushoz leginkább csak akkor jut el a beteg, amikor már baj van, rendszerint a sokadik divatos fogyókúra sikertelensége után, testileg-lelkileg igencsak „meggyötört“ állapotban.

Hogyan vágjak bele?

Életmódot váltani nem könnyu. Mértékletes, odafigyelô étkezést igényel (semmiképpen sem koplalást!), megfelelôen összeállított, vitaminban, rostokban gazdag étrendet, megfelelô mennyiségu folyadékbevitelt, rendszeres mozgást, fizikai aktivitást, emellett rengeteg türelmet és kitartást. Ma már szerencsére számtalan, kiváló minôségu testtömegcsökkentô, étrendet kiegészítô termék közül válogathatunk. A CaliVita is számos ilyen terméket kínál, melyek – megfelelôen alkalmazva – nagyszeruen elôsegíthetik a fogyni vágyók céljainak elérését (ld. Termékkatalógus – Testsúlycsökkentô étrendet kiegészítô készítmények). Mindenképpen fontos, hogy ne pusztán az étkezést reformáljuk meg, hanem a fizikai aktivitásunkat is. Ezáltal ugyanis javul testünkben az izom és a zsír aránya, ami nemcsak kontúrjainkra, hanem szervezetünk energia-háztartására is jó hatással van. (Az izomsejtek még nyugalmi állapotban is több energiát igényelnek, mint a zsírsejtek!) A rendszeres fizikai aktivitás segít kivédeni az alapanyagcsere – testtömegcsökkenés okozta – lassulását, ezért is fontos, hogy naponta legalább 30 percet intenzíven mozogjunk.

Összefoglalásképp elmondhatjuk, hogy mindennemu testtömegcsökkentéshez elsô lépésként nagyfokú ôszinteség kell, amire aztán a jól megszervezett életmódváltásunkat alapozhatjuk. Megfelelô segédeszközök kiválasztásával fokozhatjuk kúránk eredményességét, végül nem marad más, mint a kitartás és a fegyelem, és a kívánt hatás nem fog elmaradni!

Slim Formula - Egyensúlyban kívül-belül
teljes cikk elolvasása

 

A jóléti társadalmakban az elhízás járványos méreteket öltött, amelynek okait lapunk hasábjain már számtalanszor taglaltuk. Ezek a társadalmak általában a lakosságot hibáztatják mértéktelensége és „falánksága" miatt, és csak elvétve hangzik el olyan önkritikát gyakorló kijelentés, amely az említett jelenségért legalább részben a fogyasztói társadalom eredendô bûneit is górcsô alá veszi. Nagy általánosságban a médiában szinte szó sem esik a globalizált világ sikerorientált, versengô, stresszel teli életvitelérôl, a vegyszerektôl, a mesterséges ízesítô-, tartósító- és festékanyagoktól hemzsegô, génkezelt, természetes tápanyagokban szegény, de annál „mutatósabb“ csomagolásba bújtatott élelmiszereirôl, és ha mégis – akkor minden felelôs egymásra mutogat. Ezért van az, hogy már az iskolákban és azok környékén is csak az egészségre igen káros hatású kólafélék, cukrokkal teli üdítôitalok és gyorsbüfészerû élelmiszerek kaphatók, s ha elvétve akad is egészséges ital vagy táplálék, az ifjú korosztály hallani sem akar róla, mert manapság csak a média által agresszíven reklámozott ún. „gyorstalpalt“, avagy közkedvelt idegen kifejezéssel élve „junk-food“ a menô. A következmények pedig súlyosak, nem csak kilókban kifejezve! Mind gyakrabban szemmel láthatók immár kora gyermekkortól a helytelen táplálkozás jelei; a középkorúak, illetve az idôsebb korosztály pedig zömében nemcsak túlsúllyal, de valódi kóros elhízással és a belôle eredô komoly egészségi gondokkal – betegséggel küszködik.

Mit tehetünk ilyen helyzetben önmagunkért?

Elsôsorban azt, hogy amennyire csak tehetjük, természetes ételeket és tápanyagokat fogyasszunk, és a stresszel teli életvitelt – amelyet nem mi magunk választottunk, hanem a 21. század mindinkább rohanó életmódja erôltetett ránk – valamiképpen egyensúlyozzuk. Ehhez legmegfelelôbb út az ún. reform-wellness életmód. Az utóbbi néhány évtized tapasztalatai arról tanúskodnak, hogy a szigorú, kalóriákban és életfontosságú tápanyagokban szegény, divatos diéták nem hoznak tartós eredményeket. Az ún. jojó effektus miatt leadott súlyunk hamarosan visszatér néhány plusz kilóval megfejelve, izomtömegünk a kíméletlen diéta következtében megcsappan, amit további súlygyarapodás követ, hangulatunk emiatt elborul, és kedveszegetté válunk. Miért van ez így? Feltehetôen elsôsorban azért, mert ezek a fogyókúrák nem veszik figyelembe a lelki, a pszichés és a szociokulturális tényezôket mint az elhízás igen jelentôs tényezôit, sôt sokszor egyenesen kiváltó okait. Ha az elhízást csupán fizikai síkon kezeljük, nem hozhat tartós eredményt! Másodsorban azért, mert a különbözô redukciós diéták általában tudomást sem vesznek a testet éltetô bioinformációk létezésérôl és az energia körforgásáról! Továbbá zömében figyelmen kívül hagyják a testmozgás szükséges voltát, és igen gyakran a bôséges vízbevitel, a salaktalanítás és a méregtelenítés elengedhetetlenül fontos szerepét is. A CaliVita új, Slim Formula nevezetu összetett, fogyókúrát elôsegítô terméke különösen ebben az utóbbiban nyújthat hathatós segítséget.

Miben különbözik a Slim Formula más forgalomban lévô zsírégetô étrend-kiegészítôktôl?

Kezdjük talán az elején. A Slim Formula összetett testsúlycsökkenést elôsegítô készítmény, melynek kitartó használata sikerrel kecsegtet, amennyiben életvitelünkön is hajlandók vagyunk változtatni. Mivel az élmény már ízlelô- és szaglószerveinkben elkezdôdik, a Slim Formula tablettáinak illata és íze is megnyerô, ellentétben más fogyasztást elôsegítô készítményekkel. Az összetételben szereplô gyógynövénykivonatok illóolajai kellemes illatot és ízt kölcsönöznek a terméknek. Ez a tulajdonság a készítmény hathatósága szempontjából nem perdöntô, azonban nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szívesen fogyasszuk. Ellentétben más zsírégetô készítményekkel, a Slim Formula legfôbb feladatai közé tartozik a szervezet salaktalanítása, méregtelenítése, az emésztés és a bélmuködés serkentése, a folyadék kiválasztása, a kötôszövet tehermentesítése és az anyagcsere fokozása

Hogyan hatnak?

A Slim Formula optimális arányban és mennyiségben tartalmazza azokat az általánosan elismert salaktalanító, méregtelenítô, emésztést és bélmuködést serkentô anyagokat, amelyek a szervezet anyagcseréjét fokozzák, a fogyást elôsegítik és a szervezet alapszabályozó folyamatait támogatják. Egyúttal megkímélik testünket a hirtelen fogyást kísérô elsavasodás veszélyétôl is. Tartalmaz: zöld teát, gyömbért, kurkumakivonatot, édeskömény-ôrleményt, növényi rostokban és ásványi anyagokban gazdag szúrós fügekaktuszt, valamint Garcinia cambogia-kivonatot, amely hidroxicitrátban – hatása szerint étvágycsökkentô és hôtermelést fokozó anyagban – bôvelkedik. Az összes teaféle közül a zöld teának a legmagasabb a polifenolszintje. A polifenol kiváló antioxidáns. Emellett a zöldtea zsírégetô és termogenézist serkentô tulajdonságairól is ismert, miközben nem gyorsítja fel a szívverést. A termogenézis az a jelenség, amikor a szervezet fokozott hôtermelésre használja a kalóriákat, és így többletzsírt éget el. A gyömbér fôként a hôtermelést elôsegítô, energizáló és az anyagcserét jelentôsen serkentô hatásai miatt szerepel a Slim Formula összetevôi között. A kurkuma fokozza a májban az epe termelôdését, s ezáltal hozzájárul a tökéletesebb emésztéshez és a bélrendszer tisztításához. A fokozott epekiválasztás csökkentheti a vér koleszterinszintjét, mert a koleszterin az epe egyik jelentôs alkotórésze, így amikor a máj epét termel, a fölös mennyiségu koleszterint használja el. Az édeskömény többek között gyomorerôsítô, szélhajtó, görcsoldó, általános anyagcsere-serkentô, vízhajtó és elhízás elleni tulajdonságairól ismert. A szúrós fügekaktusz (Nopal) részt vesz a vércukorszint szabályozásában, csökkenti a vérzsírok szintjét, enzimjeinek segítségével serkenti az egészséges emésztést, részt vesz a máj muködésének szabályozásában, vastagbéltisztító, minek folytán harmonizálja az emésztôrendszer muködését, és a leírtak által jelentôs szerephez jut a testsúly szabályozásában. A Slim Formula összetevôi közé tartozik még két súlycsökkentést és hôtermelést serkentô anyag is, nevezetesen a króm (kelát formájában) és az L-karnitin (zsírégetô és energiát átalakító aminosav).

Mi lesz a végeredmény?

 • fogyás, karcsúsodás,
 • állóképesség, frissesség,
 • méregtelenítés, salaktalanítás,
 • jobb emésztés, helyreállt bélmûködés,
 • jobb hangulat, elégedettség,
 • visszanyert önbizalom

A Slim Formula fogyást, illetve súlyfenntartást elôsegítô étrendkiegészítô tabletta, amely hosszú távon hathatós segítséget nyújt mindazoknak, akik tesznek is valamit optimális  testsúlyuk visszanyeréséért, de elsôsorban a fizikai aktivitást rendszeresen folytató egyéneknek. E komplex fogyasztó (súlycsökkenést elôsegítô) készítmény összetevôi  természetes úton és szinergikus (egymás hatását serkentô) módon hatnak. Elôsegítik testünk kibillent anyagcseréjének helyreállítását, és azt, hogy szervezetünk a táplálékot  sikeresen alakíthassa át vegyi (ATP), illetve hôenergiává. A felsorolt folyamatok hatékonyságán és a felhasználók állhatatosságán múlik, hogy a fogyókúra sikerrel vagy  kudarccal végzôdik-e.

Tudjon meg többet a zöld teáról és a zöld tea hatásairól

Keleten a zöld teát már i.e. 3ooo évvel ezelôtt említik az orvosi feljegyzések mint a hosszú élet és az egészség italát. Nyugaton viszont elsôsorban a fekete tea terjedt el, melynek pozitív hatásai messze elmaradnak a zöld teáétól. A különbség egyébként a tealevelek fermentációjában van. A fekete teához a leveleket hosszabb idôn át erjesztik, így elveszíti jótékony hatásának java részét. Nem így a zöld tea, amely számos egészségvédô anyagot tartalmaz.

teljes cikk elolvasása

 

A zöld tea legendája a nyugati orvosok figyelmét is felkeltette. Az egyik leghíresebb kísérletet a zöld teával 1997-ben végezték a neves University of Kansas kutatói. Ebben bebizonyították, hogy a zöld teában található a legnagyobb mennyiségû ismert antioxidáns. Nagy mennyiségû polifenolt - elsôsorban az epigallokatechin gallát nevû katechinszármazékot és ellágsavat - tartalmaz. Ezek a vegyületek az anyagcserefolyamatokba avatkoznak bele igen bonyolult módon. A polifenolok egyik alosztályának a flavonoidoknak egyik fontos biológiai hatása gyökfogó képességük, azaz a jelentôs energiafelesleggel rendelkezô molekulák - idetartoznak szabad gyökök is - energiatöbbletét átveszik anélkül, hogy közben más molekulák sérülnének. A különbözô flavonoidok gyökfogó képessége eltérô. A zöld teában található katechinszármazék, az epigallokatechin különösen hatékony gyökfogó. Hatékonyabb, mint a C- és az Evitamin együtt. Feltehetôleg ennek köszönheti jelentôs egészségvédô szerepét is. Elsôsorban olyan állapotokban hatékony, ahol a szabadgyök- képzôdés oka vagy következménye a betegség kialakulásának, illetve lefutásának. A zöld tea tartalmaz még illóolajokat, koffeint (teint) és ásványi anyagokat: 20 mg káliumot, amely a sejtek fô ásványianyag összetevôjét képviseli, valamint 60 mg foszfátot és természetes, szerves fluort, amelyek igen fontosak a csontok, a fogak és számos biokémiai folyamat (pl. az energia-háztartás, az ún. oxidatív foszforiláció) számára.
A teljesség igénye nélkül felsorolt vizsgálatok a zöld tea jótékony hatását igazolják, valamint egyértelmûen mutatják, hogy a zöld tea hatóanyagaiként is ismert polifenolok elsôsorban megelôzésre, egy adott betegség kockázatának csökkentésére alkalmasak. Egy már kialakult betegség esetében „csak" a kezelés kiegészítéseként jöhetnek szóba, önmagukban nem elég hatékonyak!

A rendszeres zöldtea-fogyasztás hatása:

 • képes mérsékelni a daganatok kialakulásának kockázatát,
 • képes mérsékelni a gyulladással járó szájbetegségeket (elsôsorban a nyelvgyulladást),
 • csökkenti az összkoleszterinszintet.
 • kedvezô irányba tolja el a „jó" és a „rossz" koleszterin (HDL/LDL) arányát.
 • csökkenti a magas trigliceridszintet,
 • csökkenti a vérlemezkék összetapadó képességét,ezáltal mérséklôdik a vérrögképzôdési hajlam.
 • csökkenti a magas vérnyomást.
 • mérsékeli az immunrendszer mûködésének zavarát,
 • képes mérsékelni a fertôzés következményeit,
 • képes mérsékelni a reumás bántalmak (írheumatoid arthritis) kialakulásának kockázatát.
 • zsírégetô és termogenezist (hôtermelést) serkentô hatása is van

A zöld tea nem csodaszer, önmagában nem elegendô egészségünk megôrzéséhez, de rendszeres fogyasztása sokat segíthet a káros behatások elleni védekezésben.
A következô CaliVita termékek tartalmaznak zöld tea kivonatot s benne jelentôs mennyiségû epigallokatechint és ellágsavat:
a Mega Protect 4 Life, a Slim Formula, a Smokerade, a VitalA/AB

Egy doboz tartalma 90 db Slim Formula tabletta

Adagolás: 2x1 tabletta naponta étkezés előtt fél órával bő folyadékkal

Allergén összevető: lecitin, króm


Kosárba Ár: 9 775 Ft

Összetétel:
100 mg
50 mg
50 mcg
40 mg
25 mg