MENU

Liquid Chlorophyll - Folyékony klorofill kivonat

Liquid Chlorophyll - Folyékony klorofill kivonat
Ár: 12 900 Ft
Kosárba

A klorofill a növényi sejtekben elôforduló zöld színû festékszemek (kloroplaszt) festôanyaga. A kloroplasztok nagyrészt a levelek sejtjeiben találhatók, de más zöld szövetekben is elôfordulnak. Minden kloroplaszt tartalmaz ún. klorofillpigmentet. A pigmentek olyan kémiai vegyületek, melyek elnyelik a látható fény bizonyos hullámhosszú tartományát. A klorofillok többnyire a vörös és kék fényt hasznosítják. A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek a napfény energiáját alakítják át kémiai energiává. A lucernából származó klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján méregtelenítésre, valamint általános élénkítôszerként. Gazdag fehérje-, klorofill-, karotin-, A-, D-, E-, B6- és K-vitamin és enzimforrás. Rendkívül erôs lúgosító hatással van az emésztôrendszerre, mely napjainkban egyre nagyobb jelentôséggel bír. A túlzott állati fehérjebevitel és édességfogyasztás, élvezeti szerek (mint például a kávé), szénsavas üdítôk (kólafélék) fogyasztása során kloridok, foszfátok jutnak a szervezetbe. Ezekbôl savszármazékok képzôdhetnek, melyek, ha nem tudnak távozni a szervezetbôl, felszaporodhatnak. Ilyenkor javasolt méregtelenítôkúra elvégzése, melyben szintén kiváló segítséget nyújthat a Liquid Chlorophyll. A készítmény emellett kiváló belülrôl ható dezodoráló szer. Külsôleg használható fertôtlenítésre, apróbb horzsolások ecsetelésére, gargalizálásra.

Lucerna, az ezerarcú gyógynövény
teljes cikk elolvasása

 

Ami jót tesz jószágaidnak, az jó neked is – vallották az ôsi kínaiak. Állataik olyan lelkesedéssel ették a lucernát, hogy ôk is elkezdték a növény zsenge, fiatal leveleit zöldségként fogyasztani. Nemsokára a hagyományos kínai orvosok is étvágygerjesztôként ajánlották, valamint emésztôrendszeri problémák, különösen a gyomor- és nyombélfekély kezelésére. Az ókori India ájurvédikus orvosai is fôként fekélyek kezelésére használták a növényt. De felírták ízületi gyulladásos fájdalmakra és vízvisszatartásra (vizenyôre) is. A gyógynövények nagy tudósa, a halimbai esperes a lucerna golyvaellenes (illetve strumaellenes) hatását is ismerte.Az arabok legféltettebb kincsüket, a lovaikat etették lucernával, azt remélve, hogy ettôl gyorsak és erôsek lesznek. ôk a lucerna ásványi és tápanyagokban gazdag leveleit al-fac-facah-nak, azaz minden étkek atyjának hívták. A spanyolok rövidítették le alfalfára, amely egyben a növény angol neve is.

A lucernát mint fontos állati takarmányt már régóta számon tartják világszerte. Azonban az utóbbi 35 évben már azok is nagyra becsülik (fôleg a növény csíráját), akik sûrûn fogyasztanak salátát. Valóban, a lucerna levelei valódi biológiailag aktív tápláléknak tekinthetôk, melyek biofotonjai magukban hordozzák a napenergia jótékony, gyógyító erejét. Többek között segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében, a szervezet lúgosításában, s ezáltal a szívbetegségek, szívrohamok megelôzésében. A lucernát Frank Bouer biológus a nagy gyógyítónak nevezte, miután megállapította, hogy ennek a figyelemre méltó hüvelyes növénynek a zöld levelei nyolc esszenciális aminosavat tartalmaznak (amit az emberi szervezet nem képes elôállítani). Ezen kívül minden egyes grammjában 8000 nemzetközi egységnyi (NE) A-vitamin, valamint 20000 – 40000 NE K-vitamin fordul elô, amely védelmet nyújt a vérzékenység ellen és elôsegíti a véralvadást. Jelentôs B6- és E-vitaminforrás, és elegendô D-vitamint is tartalmaz, továbbá kalciumot és foszfort, ami a gyermekek csontozatát és fogait erôsíti.

Számos orvos a lucernát gyomorpanaszok, felfúvódások, fekélyes állapotok és étvágytalanság gyógyítására alkalmazza, mert U-vitamint tartalmaz. Az U-vitamin (ulcus, azaz fekély elleni vitamin) a metoionin aktivált alakja. Elôsegíti a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájának megújulását (regenerálódását). U-vitamint a lucernán kívül a nyers káposzta és a savanyú káposztalé is emelt mennyiségben tartalmaz. A lucerna alkalizáló hatása jól közömbösíti a gyomorsavat. Magas rosttartalma miatt jó székletlazító, mérsékeli a székrekedést (enyhe hashajtó), csökkenti a puffadást. Gombaellenes hatóanyagot is tartalmaz, ezért elôsegíti a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását. Természetes vízhajtó és lázcsillapító is. Alkalmazzák húgyhólyag- és prosztatagyulladás megelôzésére, illetve ezek adjuváns kezelésére. Jótékonyan hat emellett ízületi és reumás fájdalmak ellen is.

A lucerna a klorofill gazdag tárháza. G.W. Rappnak az American Journal of Pharmacyben (Amerikai Gyógyszerészeti Folyóirat) megjelent közleménye szerint a klorofillnak erôteljes baktériumellenes hatása van. A sebek gyógyulását is elôsegíti, és miközben az új szövetek növekedését serkenti, csökkenti a baktériumos fertôzések veszélyét. A klorofillt a természet szagtalanítójaként is számon tartják.

Az elmúlt 15 év széleskörû tapasztalatai alapján fontos tudni, hogy a lucerna:
általános tonikum, amely lassan fejti ki hatását, de az mélyreható;különösen jót tesz idôs korban, mivel erôsíti az immunrendszert, elôsegíti az évek során felgyülemlett salakanyagok közömbösítését és ürítését, ezáltal növeli a fizikai teljesítményt és az életerôt;mivel nagy mennyiségben tartalmazza a zsírban oldódó vitaminokat és ezek – ellentétben a vízben oldódó vitaminokkal – felhalmozódnak, lucernát csak 2–3 hónapig szabad fogyasztani folyamatosan, majd legalább egy hónapos szünetet kell tartani;aki véralvadásgátlót (pl. Syncumart) szed, K-vitamintartalmú készítményt nem fogyaszthat, vagy beszélje meg kezelôorvosával.autoimmun betegségben szenvedôknek lucernát fogyasztani nem ajánlatos;a szakirodalom napi 2–4 g lucerna fogyasztását ajánlja, de dietetikus vagy orvos tanácsára nagyobb mennyiség is szedhetô.

 

Ami belül zöld, az belül tiszta
teljes cikk elolvasása

Napjainkban számos új, erôteljesebb kémiai (levegôben, vízben, sôt az ételben is elôforduló) és fizikai (sugárzásból és atomenergiából származó) xenobiotikum jelent meg, melynek káros hatásai komoly fenyegetést jelentenek az élôlények, így az emberek számára is. Számos más betegséggel együtt a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az arthritis és az allergiák elôfordulása is gyakoribb. Ráadásul számtalan tünet, például fejfájás, nyálkahártya-problémák, fájdalmak, köhögés, emésztôrendszeri betegségek, „allergiás„ tünetek, például érzékenység a környezetben elôforduló anyagokra (kemikáliákra, parfümökre és szintetikus anyagokra) szintén a toxicitással hozható összefüggésbe.

A xenobiotikumok leggyakoribb külső útvonalai:

 • belégzés (ipari légszennyezés, dohányzás),
 • a lenyelés (élelmiszer-adalékok, az ivóvízben lévô vegyi anyagok, gyógyszerek),
 • az injekciók (vakcinák),
 • a felszívódás (szintetikus ruhaanyagokbólszármazó kemikáliák, festékek, mûanyagok, rovarirtók, mûtrágyák),
 • valamint a besugárzás (röntgen, mobiltelefon, számítógép monitorja, tévéképernyô stb.).

Az említett xenobiotikumok többsége toxikus elemeket hozhat létre szervezetünkben.

Belsô szinten szervezetünk napi normál mûködése során ún. visszamaradó anyagokat termel. A biokémiai, celluláris és testi tevékenységek során olyan anyagok keletkeznek, melyeknek távozniuk kell a szervezetbôl. A szabad gyökök biokémiai toxinok. Más salakanyagok az emésztetlen táplálékok erjedésébôl, rothadásából és avasodásából, valamint a kiszáradásból és az alultápláltságból adódnak. Ha ezek az anyagok nem ürülnek ki a szervezetbôl, blokkolhatják a sejtek, szövetek, szervek, sôt a teljes szervezet normál mûködését. E visszamaradó anyagok megfelelô mértékû kiürítése – azaz a méregtelenítés – az egészség elengedhetetlen feltétele.

A belsô méregtelenítés magában foglalja a szervezet minden, a salakanyagokat semlegesítô, átalakító vagy kiválasztó folyamatát, melyekben az alábbi szervrendszerek vesznek részt:

 • légzôszervek – tüdô, légcsövek, torok, orrüregek és orr,
 • emésztôrendszer – máj, epe, vastagbél és a teljes gyomor-emésztôrendszer,
 • vizeletkiválasztó rendszer – vesék, hólyag, húgycsô,
 • bôr – verejték- és faggyúmirigyek, könny,
 • nyirokrendszer – nyirokvezetékek és nyirokcsomók.

Miként méregteleníthetjük könnyen és hatékonyan szervezetünket?

A Liquid Chlorophyll táplálékkiegészítô segítségével. A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofillineket (a klorofill nátrium/réz sója) tartalmaz, továbbá az a- és b-klorofillok koncentrált forrása.

Mi a klorofill?

Zöld, fotoszintetikus pigment, mely majdnem minden növényben, algában és cianobaktériumban megtalálható. A klorofillt „folyékony napfénynek„ nevezik, mert a napból szív fel energiát. A klorofill a kloroplasztban – a növényi sejtekre jellemzô organellumban – található. Neve ógörög eredetû: chloros=zöld, phyllon= levél. A pigmentek kémiai vegyületek, melyek a látható fény csak bizonyos hullámhosszait verik vissza.
A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek három alaposztálya vesz részt:

 • a klorofillok – zöldes pigmentek,
 • a karotenoidok – általában vörös, narancs vagy sárga pigmentek,
 • és a fikobilinek.

Ezek a pigmentek kromoproteinekként fordulnak elô (pigmentfehérje-komplexek) melyek egy protein és egy nonprotein összetevôbôl állnak.
Kezdetben azt feltételezték, hogy a klorofill egyetlen vegyület, de 1864-ben Stokes spektroszkópia segítségével kimutatta, hogy a klorofill keverék. 1912-ben Willstatter és munkatársai megállapították, hogy a klorofill két vegyület, a zsíroldékony a-klorofill és b-klorofill keveréke.
Ma már tudjuk, hogy többféle klorofill létezik, legfontosabb közülük az a-klorofill. Minden fotoszintetizáló növény, alga és cianobaktérium tartalmaz a-klorofillt. Az a-klorofill általában minden eukarióta fotoszintetikus szervezetre jellemzô, és a reakcióközpontban betöltött kulcsszerepének köszönhetôen elengedhetetlen a fotoszintézishez, ahhoz a fontos biokémiai folyamathoz, melynek során a növények, algák, egysejtuek és egyes baktériumok kémiai energiává alakítják a napfényt. A kémiai energia szintetikus reakciókat irányít el, például a cukrok képzôdését vagy a nitrogén aminosavakká, a fehérjeszintézis építôköveivé történô szilárdulását. Végül szinte minden élô dolog tápanyagellátása a fotoszintézis során termelt energiától függ, ami tehát létfontosságú a Földön. Sôt, a Föld atmoszférájának nagy részét kitevô oxigén termelôdése is ettôl az energiától függ. 1915-ben dr. Richard Willstatter Nobel- díjat kapott a klorofill kémiai szerkezetének leírásáért, mely egyetlen Mg2+ atomot körülvevô, szénbôl, hidrogénbôl, nitrogénbôl és oxigénbôl álló hálózat. Tizenöt évvel késôbb, 1930-ban dr. Hans Fisher a hemoglobin kémiai szerkezetének felfedezéséért kapott Nobel-díjat, és legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy az szinte hajszálpontosan megegyezik a klorofilléval. A hemoglobin az a pigment, mely a vörös vérsejtek vörös színét kölcsönzi, ahogy a klorofill a növények zöld színét. Amikor dr. Fisher elválasztotta a hemet a fehérjemolekulától, mellyel kötést alkotott, kiderült: a fô különbség a klorofill és közte az, hogy a hemoglobinban vasatom található középen, míg a klorofillban magnéziumatom. Az Mg2+ a koordináló vas ion a klorofillmolekulában, és a magas ionellátottságú növényekben az Mg2+ teljes mennyiségének mintegy 6 százaléka a klorofillhoz kapcsolódik.

Meg kell említeni, hogy a klorofill nem ugyanaz, mint a klorofillin. A klorofillin a klorofillból származó nátrium/réz sók félszintetikus keveréke. A klorofillin szintézise során a
gyûrû közepén lévô magnéziumatom rézre cserélôdik, és a fitolfarok elvész. A természetes (zsíroldékony) klorofillel ellentétben a klorofillin vízben oldódik. A tudósok még bizonytalanok abban, kerül-e klorofill a véráramba, és ha igen, mennyi. Másrészt a klorofillmolekula képes végighaladni a szervezeten, mivel a magnézium helyét réz foglalta el. A réz a vashoz hasonlóan oxigénszállító. Valójában a klorofillinmolekula szinte ugyanolyan, mint a vérünkben található hemmolekula.

A klorofillin fontos szerepet játszik a szervezet belsô méregtelenítésében, ezáltal az élet és az egészség fenntartásában is. Belsô dezodorként is használható. Számos esettanulmány igazolja, hogy a szájon át szedett klorofill inkontinenciás betegeknél csökkentette vizelet és ürülék szagának szubjektív érzékelését. A klorofill és a klorofillin képesek arra, hogy szoros molekuláris komplexeket hozzanak létre bizonyos vegyi anyagokkal, melyekrôl tudják vagy gyanítják, hogy rákot okoznak, többek között a dohányfüstben található poliaromatikus szénhidrogénekkel, egyes fôtt húsokban található heterociklikus aminokkal, valamint az aflatoxin B1-gyel. A klorofill szoros kötésalkotása ezekkel a potenciálisan rákkeltô anyagokkal befolyásolhatja azok felszívódását az emésztôrendszerbôl, és csökkentheti a rájuk fogékony szövetekbe kerülô mennyiségét. A klorofillinek a valaha tanulmányozott legerôsebb antioxidánsok közé tartoznak. Kimutatták, hogy a klorofillin számos fizikailag releváns oxidánst képes semlegesíteni in vitro, és néhány állatkísérlet arra mutat, hogy a klorofill adagolása csökkentheti a kémiai karcinogének és a sugárzás okozta oxidatív károsodást. A CaliVita International által gyártott Liquid Chlorophyll rendkívül erôs lúgosító hatást fejt ki az emésztôrendszerben, jótékony lehet a rheumatoid arthritisben szenvedôk számára, megszünteti a testszagot és a rossz leheletet, elmúlasztja a torokfájást, élénkíti a vérkeringést, javítja az emésztést, csökkenti a fáradtságot, erôteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentô, javítja az immunválaszokat, optimalizálja és fenntartja az egészségi állapotot. Egyéb erényei mellett egyértelmuen ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben, gyorsítja a sebgyógyulást, enyhíti a gyomorfekélyt, és elôsegíti a normál bélmozgást.

A természetes klorofill nem toxikus. Szájon át szedve a klorofillin zöldesre színezheti a vizeletet és az ürüléket, illetve sárga vagy fekete elszínezôdést okozhat a nyelven. Túladagolás egyetlen jelentett esetben sem történt. Terhesség és szoptatás alatt kerülendô a szedése.

 

 

Összefoglalva: Igen erős lúgosító hatása van, segít megszabadulni a testszagtól, kiküszöbölheti a rossz szájszagot, enyhíti a torokfájást, javítja az emésztést és segít a fáradts ág leküzdésében. A sejteket ellenállóbbá teszi a baktériumokkal szemben és javítja a bélműködést is.

Egy üveg tartalma: 473ml folyékony klorofill kivonat
Adagolás: 1 teáskanál Liquid Chlorophyll folyékony klorofill kivonat naponta


Kosárba Ár: 12 900 Ft

Összetétel:
15 mg (Lucernából származtatva) / 5ml